Om oss

OM SMP+CARDIO

Anledningen till att vi gör det vi gör är att vi vill bidra till en friskare och hälsosammare värld!

Det gör vi genom att tillhandahålla innovativa högkvalitativa produkter som tillför värde och utvecklar sjukvården i Sverige.

Vi ger också snabb och personlig service där vårt mål är att du som kund kan arbeta effektivt med produkter som bidrar till minskat lidande och kortare konvalescens för dina patienter!

Vår hållbarhetspolicy

Vår miljöpolicy

Doktor som gör tummen upp och håller i ett hjärta

Vår historia

1995

startade vår resa med NuMed Inc.'s interventionella kardiologiska produkter för barn som sedan dess har kompletterats med unika 3F-produkter från PediaVascular Inc.

2009

utökade vi produktportföljen med mikrokirurgiska instrument och Kirschner-trådar med tillbehör från företaget Heinz Waldrich GmbH i Tyskland. Numera marknadsför vi utvalda instrument och Kirschner-trådar från RFQ istället då Heinz Waldrich avvecklade verksamheten 2023.

2014

adderades Andanza, en leverantör av kompressionsprodukter, Dupaco (ögonskydd) och Ethox Medical (magsköljningsset). Tyvärr har denna produkt utgått från vårt sortiment 2024 då den inte tillverkas längre.

2016

startade vårt samarbete med HS Hospital Service i Italien, som har ett brett sortiment av högkvalitativa biopsiprodukter.

Samma år började vi marknadsföra Helicobacter Pylori-test från Strong Biotech Corp och produkter från Flourplast Oy i Finland.

2017

startade samarbete med Meditalia sas som har ett brett sortiment inom endoskopi.

2018

adderade vi Balton som tillhandahåller produkter inom anestesiologi.

2019

inleddes samarbete med OrthoSolutions Ltd i Storbritannien som tillverkar sterila Kirschner-trådar.

2022

Gällande EU-direktiv ökar efterfrågan på sterila k-trådar och vi inleder samarbete med Surgical Holdings i Storbritannien som har över 30 års erfarenhet inom ortopedi.

2023

lanserar vi Sternshield thoraxväst från G.C.S. GREEK CARDIOTHORACIC SUPPORT som underlättar rehabilitering efter sternotomi.

2024

Från RFQ, som i mer än 75 år har levererat väl designad och toppmodern kirurgisk utrustning och instrument, kommer två nya produkter in i vårt sortiment: Högkvalitativa fiberoptiska ljusledarkablar för endoskopi och rengöringshandtag för optimerade processer och hållbarhet inom sterilteknik.

Vi strävar alltid efter att utvecklas och tillhandahålla de bästa produkterna som underlättar våra kunders arbete!

Händer som håller i ett hjärta